Donja


(Delightfull Rosaline uit de Kunst) 6 juli 2013

Toen wij opzoek waren naar Donja, wilden we een vrolijke, vriendelijke huisgenoot met een mooie authentieke golden kleur. We zouden met haar op puppycursus gaan en misschien als ze wat groter was geworden een cursus behendigheid of jachthonden training.

En zo begon het ook. We starten met puppycursus toen Donja bijna 12 weken oud was en kwamen al snel in contact met mensen die ook jachtpuppycursus volgden. We zouden mee gaan kijken en werden meteen gebeten met het jachthondensport virus.

Na de puppycursus startte we in het voorjaar met de KJV C/B cursus we werden steeds enthousiaster ondertussen bleven we ook de gehoorzaamheid volgen. Donja's eerste Jachthondendiploma kwam op 3 augustus 2014 een basisbrevet in Arendonk (B) met 80/100 ik was zo verschrikkelijk trots. Inmiddels hebben we veel meer wedstrijden gelopen, zowel africhtingsproeven(B) als club diploma dagen en workingtesten in Nederland en Belgiƫ en veel geleerd. We hebben een aantal hoge noteringen gehaald zelfs een aantal eerste plaatsen. We kijken elke week uit naar de jachttraining en trainen minstens een keer per week in groep. Ook blijven we thuis natuurlijk lekker aan de gang want je kunt Donja geen groter plezier doen om tijdens de wandeling en dummy mee te nemen.

Ook in de gehoorzaamheid hebben we het goed gedaan, net voor haar 2de verjaardag heeft Donja een FCI Obedience B gehaald, nog steeds volgen wij lessen op Obedience 1 /2 niveau.

Donja heeft op de Fokdag 2015 van de GRCB te Sint-Katelijne-Waver bij beide keurmeesters een Zeer Goed behaald en ook is zij geslaagd voor de Selectie 2015.

Meer Foto's
Stamboom
Werkresultaten

Gezondheid :

Heupen FCI A
Ellebogen 0/0
Ogen Ecvo vrij 7-9-2017
DNA
GR-PRA1 - vrij
GR-PRA2 - vrij
Ichthyosis 2 - lijder