Over hoe het begon


Wij zijn Patrick en Jilkje. We wonen in Meerle (B) met onze Golden Retriever Donja en onze drie katten.

Onze liefde voor honden gaat al terug naar onze kindertijd dus toen we eenmaal getrouwd waren was het een kwestie van tijd voordat er een hond aan ons gezin werd toegevoegd. De keuze viel op een Golden Retriever, mijn laatste hond in het ouderlijk huis, Guignol, was ook een Golden en dat ging geweldig goed met de kinderen en zo vond Penny een plekje in ons huis en hart.

Vele jaren hebben we van haar mogen genieten en was ze bij ons door alle ups en downs van leven en liefde. Rond Penny's 13de verjaardag begon de realiteit door te dringen dat ze in de herfst van haar leven was. Nadenkend over de toekomst wilden we niet zonder hond komen zitten en besloten we er een bij te nemen, hopend dat het niet ten koste ging van onze oude dame. We hadden geen betere beslissing kunnen nemen. De dag dat Donja bij ons thuis kwam was Penny nog niet overtuigd, maar al snel zagen we haar opbloeien en ze leerde Donja meer dan dat we hadden durven hopen.

Door Donja's zonnige karakter, haar passie en werklust ontstond het idee om een nestje te fokken. We begonnen met alle nodige testen en toen de uitslagen goed bleken te zijn, begon de droom steeds meer te groeien en bloeien. De laatste stap was het vinden van een jongeman die ook deze eigenschappen bezit en die hebben we gevonden in Mico en zo begint dus het avontuur